Jana Pečinková
Bakalářská práce
Studium variability DNA pšenice
The study DNA variability of wheat
Anotace:
Pšenice setá je jednou z nejvýznamnějších zemědělských plodin, své využití nachází nejen v krmivářství, ale především v potravinářství. V posledních letech se zaměřuje velký zájem na pšenice s netradičním zabarvením obilky, např. purpurové, žluté a modré. Toto zbarvení je způsobeno přírodními barvivy, která mají prokazatelně pozitivní vliv na živé organismy. Proto se usiluje o využití barevných pšenic …víceAbstract:
Common wheat is one of the most important agricultural plants, their use is not only feeding, but especially in the food industry. In recent years, great interest is focused on the wheat caryopsis unusual coloration, e.g. purple yellow and blue. This coloring is caused by natural dyes, which have evidently positive impact on living organisms. Therefore, the aim is to use colored wheat also in human …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Tomáš Vyhnánek, Ph.D.
- Oponent: Jan Bednář, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Agrobiologie / Biotechnologie rostlin
Práce na příbuzné téma
-
High performance capillary electrophoresis separation of low molecular weight compounds in biological and enviromental samples
Doan Thi Kieu Oanh -
Analýza markerů tvrdosti zrna u tritikale
Veronika Šenkyplová -
Aplikace molekulárních markerů u pšenice s nestandardním zbarvením obilky
Matěj Pospiš -
High-density mapping of agronomically important traits using a reference genome sequence of wheat
Adam LAMPAR -
Porovnání tvorby výnosu pšenice seté a pšenice tvrdé
Josef ŠVEJDA -
Možnosti detekce patogenů rodu Tilletia v osivu pšenice seté a pšenice špaldy
Helena Pištínková -
Srovnání technologické jakosti mouky vyrobené z pšenice seté a pšenice špaldy vypěstované v ekologickém zemědělství
Linda KOZÁKOVÁ -
Pěstování pšenice seté ve směsné kultuře s leguminózou
Vít Sedláček
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses r4jo6w r4jo6w/2
11. 5. 2015