Bc. Kristýna Stávková

Diplomová práce

Kvalita jemného pečiva ovlivněná vlákninou

Quality of fine pastry influenced by fiber
Anotace:
Hlavním cílem diplomové práce „Kvalita jemného pečiva ovlivněná vlákninou“ bylo navrhnout recepturu s přídavkem bambusové vlákniny, pšeničné vlákniny a jablečné vlákniny v množství 2 %, 4 % a 6 %. Dále bylo cílem posoudit vliv přídavku vlákniny na kvalitu jemného pečiva. V praktické části byl proveden pekařský pokus, senzorická analýza, univerzální tahová/tlaková zkouška, vypočtena nutriční hodnota …více
Abstract:
The main aim of the diploma thesis "Quality of fine pastry influenced by fiber" was to design a recipe containing 2%, 4% and 6% of bamboo pulp, wheat fiber and apple fiber. Further, the aim was to assess the effect of fiber addition on the quality of fine pastry. In the practical part, bakery experiment, sensory analysis, universal tension / pressure test, nutritional value and color of surface and …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
  • Oponent: Jaroslav Palásek, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta