Kvalita jemného pečiva ovlivněná vlákninou – Bc. Kristýna Stávková
Bc. Kristýna Stávková
Diplomová práce
Kvalita jemného pečiva ovlivněná vlákninou
Quality of fine pastry influenced by fiber
Anotace:
Hlavním cílem diplomové práce „Kvalita jemného pečiva ovlivněná vlákninou“ bylo navrhnout recepturu s přídavkem bambusové vlákniny, pšeničné vlákniny a jablečné vlákniny v množství 2 %, 4 % a 6 %. Dále bylo cílem posoudit vliv přídavku vlákniny na kvalitu jemného pečiva. V praktické části byl proveden pekařský pokus, senzorická analýza, univerzální tahová/tlaková zkouška, vypočtena nutriční hodnota …víceAbstract:
The main aim of the diploma thesis "Quality of fine pastry influenced by fiber" was to design a recipe containing 2%, 4% and 6% of bamboo pulp, wheat fiber and apple fiber. Further, the aim was to assess the effect of fiber addition on the quality of fine pastry. In the practical part, bakery experiment, sensory analysis, universal tension / pressure test, nutritional value and color of surface and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
- Oponent: Jaroslav Palásek, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Ekotrofologie
Práce na příbuzné téma
-
Nutriční hodnoty tradičních evropských kuchyní
Vladislav Vondrášek -
Vliv agrotechniky na nutriční hodnotu čiroku zrnového v podmínkách ČR
Tereza Šenková -
Využití čekankového sirupu při výrobě jemného pečiva
Jitka Huvarová -
Vliv oligo-fruktózového sirupu na texturní a senzorické vlastnosti jemného pečiva
Dominika Walachová -
Změna kvality jemného pečiva vlivem přídavku vlákniny
Monika Šindelářová -
Kvalita trvanlivého pečiva ovlivněná vlákninou
Radka Svobodová -
Druhy pečiva v nabídce obchodních řetězců a jejich výživové hodnoty
Radka Kuchařová -
Literární stylizace černošské angličtiny a její funkčně ekvivalentní překlad (na materiálu prózy Alice Walkerové - The Color Purple, Barva nachu)
Věra PETRÁŠOVÁ