Kvalita masa z pohledu histochemických analýz – Bc. Zuzana Štemberková
Bc. Zuzana Štemberková
Master's thesis
Kvalita masa z pohledu histochemických analýz
Meat quality from the point of view of histochemical analyses
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá vztahem mezi vybranými kvantitativními a kvalitativními parametry jatečné hodnoty masa vepříků a prasniček a charakteristikami svalových vláken. V literární rešerši je definován pojem svalová tkáň a její ontogenetický vývoj, struktura a rozdělení svalových vláken. Dále jsou zde popsány vybrané vlastnosti masa a faktory působící na jeho kvalitu. V neposlední řadě kapitola …moreAbstract:
teristik.Abstract:
This thesis deals with the relationship between selected quantitative and qualitative parameters of carcass value of barrow and gilts meat and muscle fibre characteristics. The literature search defines the concept of muscle tissue and its ontogenetic development, structure and distribution of muscle fibres. Selected meat characteristics and factors affecting meat quality are also described. Last but …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 4. 2024
Thesis defence
- Date of defence: 24. 5. 2024
- Supervisor: Ing. Monika Okrouhlá, Ph.D.
- Reader: Michaela Englmaierová, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠTEMBERKOVÁ, Zuzana. \textit{Kvalita masa z~pohledu histochemických analýz}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2024. Available from: https://theses.cz/id/r6hcuu/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food and Nutrition
Theses on a related topic
-
Kvalita vepřového masa.
Kamila Zadražilová -
Senzorická kvalita masa jelenovitých ve vztahu ke složení a fyzikálně-chemickým vlastnostem masa
Klára Mikulíková -
Kvalita a technologie zpracování jehněčího a skopového masa
Adéla Zetková -
Kvalita vepřového masa v závislosti na podílu libové svaloviny a pohlaví
Daniel Krbeček -
Kvalita vepřového masa
Michaela Seilerová -
Kvalita masa u extenzivně vykrmovaných prasat
Tomáš Kubát -
Kvalita masa perliček z různých systémů ustájení
Matěj Blecha -
Kvalita masa vybraných genových zdrojů králíků
Iva Jiříková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights