Kvalita masa z pohledu histochemických analýz – Bc. Zuzana Štemberková
Bc. Zuzana Štemberková
Diplomová práce
Kvalita masa z pohledu histochemických analýz
Meat quality from the point of view of histochemical analyses
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá vztahem mezi vybranými kvantitativními a kvalitativními parametry jatečné hodnoty masa vepříků a prasniček a charakteristikami svalových vláken. V literární rešerši je definován pojem svalová tkáň a její ontogenetický vývoj, struktura a rozdělení svalových vláken. Dále jsou zde popsány vybrané vlastnosti masa a faktory působící na jeho kvalitu. V neposlední řadě kapitola …víceAnotace:
teristik.Abstract:
This thesis deals with the relationship between selected quantitative and qualitative parameters of carcass value of barrow and gilts meat and muscle fibre characteristics. The literature search defines the concept of muscle tissue and its ontogenetic development, structure and distribution of muscle fibres. Selected meat characteristics and factors affecting meat quality are also described. Last but …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 24. 5. 2024
- Vedoucí: Ing. Monika Okrouhlá, Ph.D.
- Oponent: Michaela Englmaierová, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠTEMBERKOVÁ, Zuzana. \textit{Kvalita masa z~pohledu histochemických analýz}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/r6hcuu/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Kvalita vepřového masa.
Kamila Zadražilová -
Senzorická kvalita masa jelenovitých ve vztahu ke složení a fyzikálně-chemickým vlastnostem masa
Klára Mikulíková -
Kvalita a technologie zpracování jehněčího a skopového masa
Adéla Zetková -
Kvalita vepřového masa v závislosti na podílu libové svaloviny a pohlaví
Daniel Krbeček -
Kvalita vepřového masa
Michaela Seilerová -
Kvalita masa u extenzivně vykrmovaných prasat
Tomáš Kubát -
Kvalita masa perliček z různých systémů ustájení
Matěj Blecha -
Kvalita masa vybraných genových zdrojů králíků
Iva Jiříková
Název
Vložil
Vloženo
Práva