Stanovení přírodních antioxidantů v ovocných džusech – Bc. Lucie Pelcová
Bc. Lucie Pelcová
Master's thesis
Stanovení přírodních antioxidantů v ovocných džusech
Determination of natural antioxidants in fruit juices
Anotácia:
V závěrečné práci byl sledován obsah vybraných polyfenolů v následujících džusech: jablečný z koncentrátu, jablečný vyrobený přímým lisováním z jablek, pomerančový s dužinou, pomerančový bez dužiny, grepový z koncentrátu, dále džusy z červených hroznů, z granátového jablka a z fialové karotky. K měření byla požita metoda vysokoúčinné kapalinové chromatografie a hmotnostní spektrometrie. Polyfenol …viacAbstract:
The objective of this thesis was to investigate the content of polyphenols in these juices: apple from concentrate, apple produced by direct compression, orange with pulp, orange without pulp, grapefruit from concentrate, juice from red grapes, pomegranate and purple carrots. The measurement was taken by high performance liquid chromatography and mass spectrometry. The polyphenol with the highest overall …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. RNDr. Bořivoj Klejdus, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Ecotrophology
Práce na příbuzné téma
-
Vývoj/adaptace HPLC metody s fluorescenční detekcí pro stanovení alpelisibu v krevní plasmě pro výzkumné účely
Eva Krejčířová -
Vývoj HPLC metody stanovení psychofarmak v suché krevní skvrně pro farmakokinetické profilování
Eva Krejčířová -
HPLC metoda pro terapeutické monitorování antipsychotik
Lenka Jindřichová -
Využití HPLC/MS k identifikaci a kvantifikaci léčiv
Marek MUCHA -
Stanovení potravinářských barviv spektrofotometricky a metodou HPLC
Monika Ondroušková
Názov
Vložil
Vložené
Práva