Stanovení přírodních antioxidantů v ovocných džusech – Bc. Lucie Pelcová
Bc. Lucie Pelcová
Diplomová práce
Stanovení přírodních antioxidantů v ovocných džusech
Determination of natural antioxidants in fruit juices
Anotace:
V závěrečné práci byl sledován obsah vybraných polyfenolů v následujících džusech: jablečný z koncentrátu, jablečný vyrobený přímým lisováním z jablek, pomerančový s dužinou, pomerančový bez dužiny, grepový z koncentrátu, dále džusy z červených hroznů, z granátového jablka a z fialové karotky. K měření byla požita metoda vysokoúčinné kapalinové chromatografie a hmotnostní spektrometrie. Polyfenol …víceAbstract:
The objective of this thesis was to investigate the content of polyphenols in these juices: apple from concentrate, apple produced by direct compression, orange with pulp, orange without pulp, grapefruit from concentrate, juice from red grapes, pomegranate and purple carrots. The measurement was taken by high performance liquid chromatography and mass spectrometry. The polyphenol with the highest overall …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. RNDr. Bořivoj Klejdus, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Ekotrofologie
Práce na příbuzné téma
-
Vývoj/validace HPLC analytické metody pro stanovení mirtazapinu v biologické matrici
Monika Holubová -
Vývoj HPLC metody stanovení psychofarmak v suché krevní skvrně pro farmakokinetické profilování
Eva Krejčířová -
Optimalizace HPLC metody pomocí matematického plánování
Lukáš Hekerle -
HPLC metoda pro terapeutické monitorování antipsychotik
Lenka Jindřichová -
Porovnání stanovení glykovaného hemoglobinu (HbA1C) metodou kapilární elektroforézy (Cappilarys 2, Sebia) a metodou HPLC (Variant, Bio-Rad)
Mai Huong Tranová -
HPLC stanovení organických sloučenin obsahujících aminovou skupinu jako indikátorů stárnutí potravin
Tomáš Rozman
Název
Vložil
Vloženo
Práva