Nové trendy v konzervaci potravin – Šárka Hrabaňová
Šárka Hrabaňová
Bachelor's thesis
Nové trendy v konzervaci potravin
New trends in food conservation
Anotácia:
Tato bakalářská práce se zabývala konzervací potravin se zaměřením na nové metody. Úvodní pasáž práce je věnována významu a vývoji konzervace potravin. Následující kapitoly přibližují vznik a průběh nežádoucích změn, které mohou být nastartovány různými mechanismy. Nejzávažnější z nich jsou způsobeny mikrobiální činností. A právě mikroorganismy a jejich životní podmínky jsou hlavním zájmem všech konzervačních …viacAbstract:
This thesis is dealing with food conservation with focus on new methods. The beginning of this thesis focuses on meaning and development of food conservation. Following chapters approaches beginning and undesirable change process, which might be started by various mechanisms. The most important are caused by microbial activity. And microorganisms and its life conditions are the main concern of all …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Miroslav Horák, Ph.D.
- Oponent: Vladimír Mašán, Ing.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / odbor:
Horticulture / Quality of plant food sources
Práce na příbuzné téma
-
Konzervace potravin pomocí fyzikálních metod
Gabriela Tomášková -
Chemická konzervace potravin a její vliv na lidský organismus
Kateřina Kučerová -
Využití bylinných silic při konzervaci potravin
Jana Vlčková -
Tradiční metody konzervování potravin a jejich moderní alternativy
Anna Köppelová -
Možnosti aplikace silic z vybraných druhů čeledi Apiaceae pro konzervaci potravin
Markéta Vrbatová -
Možnosti využití chitosanu pro konzervaci potravin
Veronika Kudinova -
Využití pulzního elektrického pole při konzervaci potravin
Jakub Reitmeier -
Možnosti využití extraktu konopí pro konzervaci potravin
Petra Karásková
Názov
Vložil
Vložené
Práva