Nové trendy v konzervaci potravin – Šárka Hrabaňová
Šárka Hrabaňová
Bakalářská práce
Nové trendy v konzervaci potravin
New trends in food conservation
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývala konzervací potravin se zaměřením na nové metody. Úvodní pasáž práce je věnována významu a vývoji konzervace potravin. Následující kapitoly přibližují vznik a průběh nežádoucích změn, které mohou být nastartovány různými mechanismy. Nejzávažnější z nich jsou způsobeny mikrobiální činností. A právě mikroorganismy a jejich životní podmínky jsou hlavním zájmem všech konzervačních …víceAbstract:
This thesis is dealing with food conservation with focus on new methods. The beginning of this thesis focuses on meaning and development of food conservation. Following chapters approaches beginning and undesirable change process, which might be started by various mechanisms. The most important are caused by microbial activity. And microorganisms and its life conditions are the main concern of all …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Miroslav Horák, Ph.D.
- Oponent: Vladimír Mašán, Ing.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnictví / Jakost rostlinných potravinových zdrojů
Práce na příbuzné téma
-
Konzervace potravin pomocí fyzikálních metod
Gabriela Tomášková -
Chemická konzervace potravin a její vliv na lidský organismus
Kateřina Kučerová -
Využití bylinných silic při konzervaci potravin
Jana Vlčková -
Tradiční metody konzervování potravin a jejich moderní alternativy
Anna Köppelová -
Možnosti aplikace silic z vybraných druhů čeledi Apiaceae pro konzervaci potravin
Markéta Vrbatová -
Možnosti využití extraktu konopí pro konzervaci potravin
Petra Karásková -
Možnosti využití extraktu konopí pro konzervaci potravin
Lucie Svobodová -
Využití pulzního elektrického pole při konzervaci potravin
Jakub Reitmeier
Název
Vložil
Vloženo
Práva