Eliška Doležalová

Bachelor's thesis

Trendy ve využití složek vajec

Trends in the use of egg component
Anotácia:
Vejce jsou dnes uznávána nejen jako složka stravy, ale také jako vstupní materiál poskytující spoustu cenných bioaktivních látek, které se využívají především v potravinářství, ale také v lékařství, veterinární medicíně, farmakologii a biotechnologii. Vaječný žloutek je významným zdrojem antioxidantů, aromatických aminokyselin, karotenoidů, vitamínů, fosfolipidů a bílkovin. Vaječný bílek je vynikajícím …viac
Abstract:
Eggs are now recognised not only as a dietary ingredient but also as a starting material providing many valuable bioactive compounds that are used primarily in food processing but also in medicine, veterinary medicine, pharmacology and biotechnology. Egg yolk is an important source of antioxidants, aromatic amino acids, carotenoids, vitamins, phospholipids and proteins. Egg white is an excellent natural …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 3. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 5. 6. 2023
  • Vedúci: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
  • Oponent: Roman Pytel, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Bachelor programme:
Food Technology

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.