Vliv stupně oxidace moštů na senzorické a analytické vlastnosti vín révy vinné – Bc. Zdeněk Řihák
Bc. Zdeněk Řihák
Diplomová práce
Vliv stupně oxidace moštů na senzorické a analytické vlastnosti vín révy vinné
Influence of different must oxidation degree on sensory and analytical properties of grapevine wines.
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá vlivem stupně oxidace moštu na senzorické a analytické vlastnosti vín révy vinné. Literární část pojednává o fenolických látkách, které slouží jako substrát pro enzymatickou oxidaci. Dále popisuje oxidační enzymy a samotnou enzymatickou i chemickou oxidaci. Zmíněny jsou i antioxidanty jako oxid siřičitý, kyselina askorbová nebo glutation. Předmětem experimentu byly odrůdy …víceAbstract:
This diploma thesis deals with the influence of the degree of oxidation of grape must on the sensory and analytical properties of results wines. The literature part deals with phenolic substances that serve as a substrate for enzymatic oxidation. It also describes oxidative enzymes and the enzymatic and chemical oxidation. Antioxidants such as sulfur dioxide, ascorbic acid or glutathione are also mentioned …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 6. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Kamil Prokeš, Ph.D.
- Oponent: Karel Průša, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor / specializace:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií / Vinohradnictví a vinařství