Tomáš Krejča
Bachelor's thesis
Patogenní mikroorganismy v mléce
Pathogenic microorganisms in milk
Abstract:
Potraviny obecně představují ideální podmínky pro působení a rozvoj pestré škály mikroorganismů. Tím může být porušena zdravotní nezávadnost potravin a potravina se stává nebezpečnou. Konzumace kontaminovaných potravin může zapříčinit nepříjemná až závažná onemocnění, v některých případech i smrt. Mléko je produkt mléčné žlázy savců vylučovaný během laktace a hraje významnou roli ve výživě člověka …moreAbstract:
Food in general provide ideal conditions for a diverse range of microorganisms to act and grow. This can compromise the healthfulness of the food and make it unsafe. Consumption of contaminated food can cause unpleasant or even serious illnesses, in some cases even death. Milk is a product of the mammary gland of mammals secreted during lactation and has an important role in human nutrition, primarily …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2022
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Eva Popelářová, Ph.D.
- Reader: Roman Švejstil, Ing.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KREJČA, Tomáš. \textit{Patogenní mikroorganismy v mléce}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2022. Available from: https://theses.cz/id/r72x0c/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme:
Food Quality and Processing of Agricultural Products
Theses on a related topic
-
Antibacterial effect of essential oils and supercritical extracts from Cambodian spices against food pathogens in vapour phase
Jana Tůmová -
Aerobní sporulující bakterie v potravinách
Andrea Wagnerová -
Výskyt a význam sporulujících bakterií v mikrobiotě kojenců
Blanka Krausová -
Výskyt sporulujících bakterií v jedlém hmyzu
Kateřina Cinková -
Bakteriální kontaminace listové zeleniny a klíčků
Vladimíra Kovářová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights