Multiagentový model trhu číšníků – Bc. Daniela Petlanová
Bc. Daniela Petlanová
Diplomová práce
Multiagentový model trhu číšníků
Agent-based computational model of market for waiters
Anotace:
Empirické studie z oblasti spropitného v USA ukazují, že spropitné je téměř výhradním zdrojem čistého příjmu číšníka, číšníci poskytují téměř výhradně kvalitní službu, přitom v regresních studiích není mezi kvalitou služby číšníků a výší spropitného statisticky významný vztah. Možné vysvětlení chybějícího vztahu mezi kvalitou služby a výší spropitného je, že na trhu zůstali pouze číšníci poskytující …víceAbstract:
Empirical papers about tipping in USA show that the income of the waiters is nearly exclusively based on tips. It is also common that waiters offer usually high quality services, but regression analysis do not show any statistically relevant relationship between the tips and quality of the service. A possible explanation of this missing relationship might be that the remaining waiters are only those …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 1. 2017
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/eri4z/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 30. 1. 2017
- Vedoucí: Ing. Michal Kvasnička, Ph.D.
- Oponent: Ing. Rostislav Staněk, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Ekonomicko-správní fakultaMasarykova univerzita
Ekonomicko-správní fakultaMagisterský studijní program / obor:
Kvantitativní metody v ekonomice / Matematické a statistické metody v ekonomii
Práce na příbuzné téma
-
Institutions and Agent-Based Computational Economics
Jakub Weiner -
Multiagentový simulační model vzniku peněz
Marek Chupáň -
Multiagentový model vzniku nadměrného optimismu
Aneta Derková -
Multiagentový model vývoje nerovnosti v čase
Marie Drábková -
Agentový simulační model demokratické volby zdanění za předpokladu dokonalé mobility lidí
Lenka Syrovátková -
Tips not kept: How will people tip if they know waiters don’t keep their tips
Ondřej Dohnal -
Polní experiment s faktory ovlivňujícími spropitné číšníků v restauracích
Mária Barčinová