Antioxidační, anti-proliferační a imunomodulační účinky ovoce, zeleniny a hub in vitro – Ing. Ivo Doskočil
Ing. Ivo Doskočil
Disertační práce
Antioxidační, anti-proliferační a imunomodulační účinky ovoce, zeleniny a hub in vitro
Antioxidant, anti-proliferative and immunomodulatory effect of fruits, vegetables and mushrooms in vitro
Anotace:
V poslední době stoupá zájem o nalezení nových druhů rostlin a hub, které mají antioxidační nebo antiproliferační aktivitu. Tento zájem je vyvolán zejména jejich možným léčivým a potravinovým využitím při mnoha onemocněních, které mohou být spojeny s oxidačním stresem, jako jsou například zánětlivá onemocnění střev, kardiovaskulární onemocnění, hypertenze nebo nádorová onemocnění. Tato práce předkládá …víceAbstract:
Recently there has been an increasing interest in discovering of new species of plants and mushrooms which have antioxidant or anti proliferative activity. The interest is caused by the fact that these species have medicinal and food utilization. These properties of plants and mushrooms can be used when dealing with many diseases which may be connected with oxidative stress (inflammatory bowel disease …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 11. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jaroslav Havlík, Ph.D.
- Oponent: Matyáš Orsák, Ing., Ph.D., Přemysl Landa, externi, Kateřina Valentová, Bc., externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
DOSKOČIL, Ivo. \textit{Antioxidační, anti-proliferační a imunomodulační účinky ovoce, zeleniny a hub in vitro}. Online. Disertační práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/rab5jq/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůDoktorský studijní program / obor:
Zootechnika / Obecná zootechnika
Práce na příbuzné téma
-
Studium účinků proteinkinázových inhibitorů u buněčné linie derivované z nádorové tkáně pacienta s infantilní myofibromatózou a zárodečnou mutací v genu PDGFRB
Martin Šrámek -
Fotodynamické vlastnosti nových heterocyklických sloučenin a jejich účinky na lidské nádorové buněčné linie
Alena OPICHALOVÁ -
Účinky chlorovaných parafínů na buněčné linie adipocytů 3T3-L1 a hepatocytů HepG2
Jana Dudová -
Účinky metotrexátu na linie derivované ze solidních nádorů dětského věku
Gabriela Pavlasová -
In vitro studium účinků fotosenzitivních látek na nádorové buněčné linie
Barbora HOŠÍKOVÁ -
Validace diferenčně exprimovaných proteinů u buněčné linie CCRF-CEM ošetřené oxaliplatinou
Pavlína KALÁBOVÁ -
Studium vlivu lněného, konopného, mandlového, sezamového a arganového oleje na buněčné linie
Jitka Sisrová -
Význam konzumace zeleniny a ovoce: příjem zeleniny a ovoce u vojáků z povolání
Filip PLECHÁČEK
Název
Vložil
Vloženo
Práva