Mykotoxin citrinin a jeho nálezy v surovinách, potravinách a krmivech – Karolína Brandová
Karolína Brandová
Bachelor's thesis
Mykotoxin citrinin a jeho nálezy v surovinách, potravinách a krmivech
Mycotoxin citrinin and its occurrence in raw meterial, food and feed
Abstract:
V této práci byla podrobně zpracována problematika mykotoxinu citrininu a jeho výskytu v surovinách, potravinách a krmivech. Práce byla rozdělena do devíti kapitol, kdy v první kapitole byly probrány nejdůležitější studie z historie objevu citrininu. V druhé kapitole byly vypsány rody plísní, které tvoří mykotoxin citrinin, kdy bylo uvedeno, že mezi hlavní rody patří Penicillium a Monascus. Nejčastějším …moreAbstract:
ty, jako je kukuřice, pšenice a ječmen. Nejčastěji byly kontaminovány vzorky, které měly původ v Indii. Rozsáhlé množství kontaminovaných vzorků mělo původ také v Číně, Africe a v Evropě. Mezi další kontaminované komodity patří jablka, olivy a olivové produkty, rozinky, ovocné a zeleninové džusy, fazole, různé druhy koření (černý kmín, koriandr, černý pepř, kardamom, římský kmín, kope, sušený zázvor …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 7. 2021
Identifier:
http://evskp.uhk.cz/eB13074
Thesis defence
- Date of defence: 25. 8. 2021
- Supervisor: RNDr. Jakub Toman, Ph.D.
- Reader: Mgr. Darina Picková
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BRANDOVÁ, Karolína. \textit{Mykotoxin citrinin a jeho nálezy v surovinách, potravinách a krmivech}. Online. Bachelor's thesis. Hradec Králové: University of Hradec Králové, Faculty of Science. 2021. Available from: https://theses.cz/id/rb4ir0/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 25. 8. 2021 dostupné: světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Hradec KrálovéUniversity of Hradec Králové
Faculty of ScienceBachelor programme / field:
Biologie / Systematická biologie a ekologie
Theses on a related topic
-
Nefrotoxické mykotoxiny ve farmaceuticky významných rostlinách
Karolína Brandová -
Vláknité mikromycety jako producenti mykotoxinů v sýrech
Zuzana Pavlíčková -
Vliv reziduí léčiv v krmivu na růst a vývoj larev potemníka moučného chovaného jako krmivo či potravina
Ivana Papoušková -
Kutisinová střívka jako potenciální bílkovinné krmivo pro hospodářská zvířata
Štěpánka Nedvědová -
Porovnání profilu mastných kyselin v tukové tkáni prasat s ohledem na rozdílně obohacené krmivo o nenasycené mastné kyseliny
Dana Homolková -
Problematika "PET FOOD" - krmivo pro psy
Lenka ZEMANOVÁ -
Vliv světelného režimu na úspěšnost adaptace larev štiky obecné (Esox lucius) na umělé krmivo v rámci RAS
Tomáš DUŠEK -
Adaptace štiky obecné (Esox lucius L.) na umělé peletované krmivo v kontrolovaných podmínkách chovu
Jiří HAJÍČEK