Mykotoxin citrinin a jeho nálezy v surovinách, potravinách a krmivech – Karolína Brandová
Karolína Brandová
Bakalářská práce
Mykotoxin citrinin a jeho nálezy v surovinách, potravinách a krmivech
Mycotoxin citrinin and its occurrence in raw meterial, food and feed
Anotace:
V této práci byla podrobně zpracována problematika mykotoxinu citrininu a jeho výskytu v surovinách, potravinách a krmivech. Práce byla rozdělena do devíti kapitol, kdy v první kapitole byly probrány nejdůležitější studie z historie objevu citrininu. V druhé kapitole byly vypsány rody plísní, které tvoří mykotoxin citrinin, kdy bylo uvedeno, že mezi hlavní rody patří Penicillium a Monascus. Nejčastějším …víceAnotace:
ty, jako je kukuřice, pšenice a ječmen. Nejčastěji byly kontaminovány vzorky, které měly původ v Indii. Rozsáhlé množství kontaminovaných vzorků mělo původ také v Číně, Africe a v Evropě. Mezi další kontaminované komodity patří jablka, olivy a olivové produkty, rozinky, ovocné a zeleninové džusy, fazole, různé druhy koření (černý kmín, koriandr, černý pepř, kardamom, římský kmín, kope, sušený zázvor …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 7. 2021
Identifikátor:
http://evskp.uhk.cz/eB13074
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 25. 8. 2021
- Vedoucí: RNDr. Jakub Toman, Ph.D.
- Oponent: Mgr. Darina Picková
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 25. 8. 2021 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Hradec KrálovéUniverzita Hradec Králové
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Biologie / Systematická biologie a ekologie
Práce na příbuzné téma
-
Nefrotoxické mykotoxiny ve farmaceuticky významných rostlinách
Karolína Brandová -
Vláknité mikromycety jako producenti mykotoxinů v sýrech
Zuzana Pavlíčková -
Vliv reziduí léčiv v krmivu na růst a vývoj larev potemníka moučného chovaného jako krmivo či potravina
Ivana Papoušková -
Kutisinová střívka jako potenciální bílkovinné krmivo pro hospodářská zvířata
Štěpánka Nedvědová -
Porovnání profilu mastných kyselin v tukové tkáni prasat s ohledem na rozdílně obohacené krmivo o nenasycené mastné kyseliny
Dana Homolková -
Problematika "PET FOOD" - krmivo pro psy
Lenka ZEMANOVÁ -
Vliv světelného režimu na úspěšnost adaptace larev štiky obecné (Esox lucius) na umělé krmivo v rámci RAS
Tomáš DUŠEK -
Adaptace štiky obecné (Esox lucius L.) na umělé peletované krmivo v kontrolovaných podmínkách chovu
Jiří HAJÍČEK