Substituce řepného cukru rostlinou Stevia rebaudiana a její vliv na senzorickou jakost vybraných výrobků. – Bc. Antonín PEŠTA
Bc. Antonín PEŠTA
Diplomová práce
Substituce řepného cukru rostlinou Stevia rebaudiana a její vliv na senzorickou jakost vybraných výrobků.
Substitution of beet sugar with plant Stevia rebaudiana and its effect on the sensory quality of selected products.
Anotace:
Hlavním cílem této práce bylo u vybraných výrobků nahradit řepný cukr rostlinným sladidlem z rostliny Stevia Rebaudiana Bertoni a posoudit vliv této náhrady na senzorické vlastnosti výsledných produktů. Bylo vyrobeno celkem deset druhů višňových džemů a v každém byla použita jiná kombinace sladidel. Jako sladidlo byl použit řepný cukr a extrakty z lístků Stevie. Tyto extrakty jsou až 400x sladší než …víceAbstract:
The main objective of this thesis was to substitute beet sugar with Stevia Rebaudiana Bertoni plant extract, and to assess effect of this substitution on sensory quality of selected products. Ten different samples of cherry jam were produced, using different combination of sweeteners in each of them. As sweeteners, beet sugar and Stevia leaf extract was used. This stevia leaf extract is even 400 times …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2013
Zveřejnit od: 26. 4. 2013
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Pavel Smetana, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PEŠTA, Antonín. \textit{Substituce řepného cukru rostlinou Stevia rebaudiana a její vliv na senzorickou jakost vybraných výrobků.}. Online. Diplomová práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. 2013. Dostupné z: https://theses.cz/id/rb9x6b/.
Jak správně citovat práci
PEŠTA, Antonín. Substituce řepného cukru rostlinou Stevia rebaudiana a její vliv na senzorickou jakost vybraných výrobků.. Č. Bud., 2013. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 26.4.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 26. 4. 2013 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Agroekologie
Práce na příbuzné téma
-
Přírodní a umělá sladidla a jejich metabolismus v lidském organismu
Alice Kemrová -
Využití náhradních sladidel v nealkoholických nápojích a jejich vliv na senzorickou jakost
Tereza ČIHÁKOVÁ -
Postavení Kanady na světovém trhu cukru
Jiřina Krejčová -
Faktory ovlivňující spotřebitele při nákupu potravin (případ okázalých potravin a potravin běžné spotřeby)
Pavel Kamarýt -
Spotřeba potravin - vývojové tendence vybraných druhů potravin
Lucie Havlová -
Preference zákazníků při nakupování potravin online v komparaci s nakupováním potravin v obchodě ve Středočeském kraji
Petra Otradovská -
Nákup potravin ve specializovaných internetových prodejnách potravin
Vojtěch FARION -
On-line nakupování potravin na českém trhu potravin
Michal Barták
Název
Vložil
Vloženo
Práva