Bc. Kristýna JANEČKOVÁ

Master's thesis

Účinky acylglycerolů na růst bakterií rodu Clostridium v tavených sýrech

Effect of acylglycerols on growth of Clostridium in processed cheese
Abstract:
Cílem diplomové práce bylo určit růst nebo inaktivaci bakterií rodu Clostridium působením acylglycerolů aplikovaných do tavených sýrů. Testované monoacylglyceroly (monoacylglycerol kyseliny undekanové, undecenové a 1-adamantankarboxylové) byly aplikovány do tavených sýrů v koncentračním rozmezí 0,01 - 0,15 % (w/w). Dále byla pozorována dynamika růstu Clostridium butyricum a Clostridium sporogenes ve …more
Abstract:
The aim of this study was to determine the growth or inactivation of Clostridium acylglyce-rol effect applied to the processed cheese. The inhibitory effect of three MAGs (monoundecanoylglyceride, monoundecenoylglyceride and monoacylglycerol of adamantane-1-carboxylic acid) at a concentration of 0.01 - 0.15 % (w/w) was observed. Further, the observed dynamic growth of Clostridium butyricum and Clostridium …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2011
Identifier: 22815

Thesis defence

  • Date of defence: 1. 6. 2011
  • Supervisor: doc. RNDr. Leona Buňková, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

JANEČKOVÁ, Kristýna. Účinky acylglycerolů na růst bakterií rodu Clostridium v tavených sýrech. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Economics of Fat, Detergent and Cosmetics Production