Studium diversity chmele pomocí molekulárních markerů – Jana Nekolná
Jana Nekolná
Diplomová práce
Studium diversity chmele pomocí molekulárních markerů
Analysis of hop diversity by molecular markers
Anotace:
Chmel otáčivý (Humulus lupulus L.) je dvoudomá vytrvalá rostlina, využívaná především v pivovarnictví. Český chmel má dlouholetou tradici a je celosvětově známý díky své kvalitě. Tato diplomová práce se věnuje zkoumání diverzity u chmele, jelikož genetická diverzita má velký význam nejen globálně, ale i v rámci druhu. Ke studiu diverzity lze použít různé druhy markerů. Tato práce se zabývá chloroplastovými …víceAbstract:
Hop (Humulus lupulus L.) is a dioecious perennial plant, largely used in brewing. Czech hop has a long tradition and is known for its quality worldwide. This thesis analyses the diversity of the hop, because genetic diversity is not only of great importance globally, but also within species. Various kinds of genetic markers can be used to study diversity. This thesis deals with the chloroplast microsatellite …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Jakub Vašek, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NEKOLNÁ, Jana. \textit{Studium diversity chmele pomocí molekulárních markerů}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/rcg1te/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Vliv různých úrovní výživy dusíkem na fyziologické, kvantitativní a kvalitativní parametry nového genotypu chmele (Humulus lupulus L.) pro nízkou konstrukci
Pavel Donner -
Vliv technologie pěstování chmele (Humulus lupulus L.) na kvalitu produktu a využití produktu
Tomáš KLÍMA -
Technologie pěstování chmele (Humulus lupulus L.). Vliv elicitorů na výnos a kvalitu produktu. Jeho potravinářské a nepotravinářské využití.
Petra HAŠKOVCOVÁ -
Vliv růstových stimulátorů na fyziologické charakteristiky chmele otáčivého ("&-lt;i&-gt;"Humulus lupulus"&-lt;/i&-gt;" L.)
Václav Bazika -
Humulus lupulus a jeho pěstování na území České republiky
Natálie HOLÁ -
Humulus lupulus a jeho pěstování na území České republiky
Natálie HOLÁ -
Pěstování chmele (Humulus lupulus L.) a jeho využití
Žaneta KORCOVÁ -
Structure-function analysis of selected hop (Humulus lupulus L.) regulatory factors
Zoltán FÜSSY
Název
Vložil
Vloženo
Práva