Celkové zastoupení mastných kyselin ve vybraných potravinách vyrobených na bázi masa a orgánů prasat krmených dietou s přídavkem rybího oleje – Bc. Veronika Bednaříková
Bc. Veronika Bednaříková
Master's thesis
Celkové zastoupení mastných kyselin ve vybraných potravinách vyrobených na bázi masa a orgánů prasat krmených dietou s přídavkem rybího oleje
Total proportion of fatty acids in selected foods produced on the basis of meat and organs of pigs fed a diet with the addition of fish oil
Abstract:
Diplomová práce se zabývá celkovým zastoupením mastných kyselin ve vybraných potravinách, které byly vyrobeny na bázi masa a orgánů prasat krmených dietou s přídavkem rybího oleje. Pro experiment bylo použito 12 samic prasat hybridního Large White a Landrace. Prasata, krmená směsí obohacenou o 8 % rybí olej, jsou označena jako pokus (P). Prasata krmená standardní krmnou směsí jsou označena jako kontrola …moreAbstract:
The diploma thesis deals with the total representation of fatty acids in selected foods, which were produced on the basis of meat and organs of pigs fed a diet with the addition of fish oil. Twelve female pigs of hybrid Large White and Landrace were used for the experiment. Pigs fed a mixture enriched with 8% fish oil, are marked as experiment (P). Pigs fed the standard compound feed are designated …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BEDNAŘÍKOVÁ, Veronika. \textit{Celkové zastoupení mastných kyselin ve vybraných potravinách vyrobených na bázi masa a~orgánů prasat krmených dietou s~přídavkem rybího oleje}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2021. Available from: https://theses.cz/id/rdduaz/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Ecotrophology
Theses on a related topic
-
Nutriční hodnota a oxidační stabilita rybích olejů a doplňků stravy obsahujících n-3 mastné kyseliny
Michaela Krlínová -
Obsah polynenasycených mastných kyselin s dlouhým řetězcem (LC PUFA) n-3 ve vybraných produktech vyrobených na bázi masa prasat krmených dietou s přídavkem rybího oleje
Romana Chalupníková -
Celkové zastoupení mastných kyselin ve tkáních prasat krmených dietou s přídavkem rybího oleje
Tereza Polášková -
Stanovení lipofilních vitamínů ve vzorcích tkání jatečních prasat krmených standardní krmnou dávkou a krmnou dávkou s přídavkem rybího oleje
Romana Kolaříková -
Obsah polynenasycených mastných kyselin s dlouhým řetězcem (LC PUFA) n-3 ve vybraných produktech vyrobených na bázi masa prasat krmených dietou s přídavkem rybího oleje
Romana Chalupníková