Výskyt a aktivita Listeria monocytogenes v sýrech – Andrea Rosová
Andrea Rosová
Bakalářská práce
Výskyt a aktivita Listeria monocytogenes v sýrech
Listeria monocytogenes in cheese
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá výskytem a aktivitou Listeria monocytogenes v sýrech. L. monocytogenes je grampozitivní, tyčinkovitá, nesporulující bakterie, která může být původcem alimentárního onemocnění listeriózy. Listérie jsou hojně rozšířené v přírodě, v potravinách pak zejména v zelenině, mléce, zrajících sýrech, rybách, hovězím masem, vejcích a produktech určených k přímé spotřebě. Na zařízeních …víceAbstract:
This bachelor thesis is focused on the Listeria monocytogenes in cheese. L. monocytogenes is a gram positive, rod shaped, non-spore-forming bacterium and may cause alimentary listeriosis. Listeria is abundant in nature, in food especially in vegetables, milk, ripened cheeses, fish, beef and ready-to-eat food. Listeria form resistant biofilms on food processing equipment and contaminate many products …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Eva Vlková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ROSOVÁ, Andrea. \textit{Výskyt a aktivita Listeria monocytogenes v sýrech}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/rfbu9y/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Listeria monocytogenes - původce onemocnění způsobeného kontaminovanou potravou
Jana Zsoldosová -
Listeria monocytogenes jako významný alimentární patogen
Eliška Králíková -
Prebiotika jako zdroj uhlíku pro Listeria monocytogenes
Anna Daťková -
Výskyt Listeria monocytogenes v potravinách
Anna Lišková -
Výskyt Listeria monocytogenes v objemných krmivech
Veronika Kulhavá -
Stanovení a charakterizace Listeria monocytogenes v potravinách
Anna Lišková -
Stanovení bakteriostatického účinku bioprotektorů na růst Listeria monocytogenes
Petra Jančíková -
Listeria monocytogenes - původce onemocnění způsobeného kontaminovanou potravou
Jana Zsoldosová
Název
Vložil
Vloženo
Práva