Bc. Mgr. Barbara Tomanová
Master's thesis
Aromatický profil mladých vín
Aroma profile of young wines
Abstract:
Aromatické látky patří mezi nejcennější látky dávající vínu charakteristický výraz a jsou důležité při senzorickém hodnocení vína. Vybrali jsme dva vzorky bílých vín -- Veltlínské zelené a Sauvignon, u kterých jsme stanovili aromatické látky. Vína byla uzavřena dvěma různými uzávěry (šroubový uzávěr a klasický korek) a po dobu jednoho roku byla skladována ve dvou podmínkách odlišných především teplotou …moreAbstract:
Aromatic compounds belong to the most valuable substances that give the wine a distinctive expression and are important for sensory evaluation of wine. We chose two samples of white wine - Grüner Veltliner and Sauvignon, where we have set aromatic compounds. Wines were concluded with two different closures (screw cap and classic cork) and then these wines were stored for one year in two conditions …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 5. 2015
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
- Reader: Ondřej Zítka, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / field:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology
Theses on a related topic
-
Stanovení vybraných polycyklických aromatických uhlovodíků metodou plynové chromatografie s hmotnostní detekcí
Ondřej Kačerovský -
Analýza heterocyklických aromatických aminů v kávě metodou plynové chromatografie
Richard ADÁMEK -
Aromatické sloučeniny obsažené v mátě zjištěné metodou plynové chromatografie
Petra Gajdošová -
Comparison of aromatic compounds in jasmine rice of different origin
Aneta Kašíková -
Analysis of volatile compounds in a value-added jerky by incorporating Ajwain and Thyme essential oils
Elaine Anit -
Estery kyseliny ftalové a jejich migrace z obalů
Kateřina Jílková -
Sledování změn v koncentracích esterů a vyšších alkoholů u nefiltrovaných a nepasterovaných piv během jejich skladování při různých teplotách
Pavel Mrňa -
Brand analysis of Barefoot Wine
Valerie Cibulková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights