Aromatický profil mladých vín – Bc. Mgr. Barbara Tomanová
Bc. Mgr. Barbara Tomanová
Master's thesis
Aromatický profil mladých vín
Aroma profile of young wines
Anotácia:
Aromatické látky patří mezi nejcennější látky dávající vínu charakteristický výraz a jsou důležité při senzorickém hodnocení vína. Vybrali jsme dva vzorky bílých vín -- Veltlínské zelené a Sauvignon, u kterých jsme stanovili aromatické látky. Vína byla uzavřena dvěma různými uzávěry (šroubový uzávěr a klasický korek) a po dobu jednoho roku byla skladována ve dvou podmínkách odlišných především teplotou …viacAbstract:
Aromatic compounds belong to the most valuable substances that give the wine a distinctive expression and are important for sensory evaluation of wine. We chose two samples of white wine - Grüner Veltliner and Sauvignon, where we have set aromatic compounds. Wines were concluded with two different closures (screw cap and classic cork) and then these wines were stored for one year in two conditions …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
- Oponent: Ondřej Zítka, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / odbor:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení vybraných polycyklických aromatických uhlovodíků metodou plynové chromatografie s hmotnostní detekcí
Ondřej Kačerovský -
Analýza heterocyklických aromatických aminů v kávě metodou plynové chromatografie
Richard ADÁMEK -
Aromatické sloučeniny obsažené v mátě zjištěné metodou plynové chromatografie
Petra Gajdošová -
Comparison of aromatic compounds in jasmine rice of different origin
Aneta Kašíková -
Analysis of volatile compounds in a value-added jerky by incorporating Ajwain and Thyme essential oils
Elaine Anit -
Estery kyseliny ftalové a jejich migrace z obalů
Kateřina Jílková -
Sledování změn v koncentracích esterů a vyšších alkoholů u nefiltrovaných a nepasterovaných piv během jejich skladování při různých teplotách
Pavel Mrňa -
Brand analysis of Barefoot Wine
Valerie Cibulková
Názov
Vložil
Vložené
Práva