Kseniia Fadeeva

Bakalářská práce

Výskyt amygdalinu v potravinách a krmivech

The occurrence of amygdalin in foods and feeds
Anotace:
Výskyt amygdalinu v potravinách a krmivechSouhrnBakalářská práce je věnována amygdalinu, zástupci kyanogenních glykosidů. Glykosidy jsou látky rostlinného původu. Skládají se ze dvou složek, cukru a necukerné části, tj.: aglykonu. Kyanogenní glykosidy jsou glykosidy určitých kyanogenních aldehydů a ketonů. Rostliny obsahující kyanogenní glykosidy jsou v přírodě zcela běžné. Nacházejí se ve flóře téměř …více
Abstract:
Occurrence of amygdalin in food and feedSummaryThe bachelor thesis is devoted to amygdalin, a representative of cyanogenic glycosides. Glycosides are substances of plant origin. They consist of two components, sugar and a non-sugar part, ie: aglycone.Cyanogenic glycosides are glycosides of certain cyanogenic aldehydes and ketones. Plants containing cyanogenic glycosides are quite common in nature. …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 6. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses rgo41j rgo41j/2
25. 6. 2020
Složky
Soubory
Mach, J.
26. 6. 2020
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.