Kseniia Fadeeva
Bachelor's thesis
Výskyt amygdalinu v potravinách a krmivech
The occurrence of amygdalin in foods and feeds
Abstract:
Výskyt amygdalinu v potravinách a krmivechSouhrnBakalářská práce je věnována amygdalinu, zástupci kyanogenních glykosidů. Glykosidy jsou látky rostlinného původu. Skládají se ze dvou složek, cukru a necukerné části, tj.: aglykonu. Kyanogenní glykosidy jsou glykosidy určitých kyanogenních aldehydů a ketonů. Rostliny obsahující kyanogenní glykosidy jsou v přírodě zcela běžné. Nacházejí se ve flóře téměř …moreAbstract:
Occurrence of amygdalin in food and feedSummaryThe bachelor thesis is devoted to amygdalin, a representative of cyanogenic glycosides. Glycosides are substances of plant origin. They consist of two components, sugar and a non-sugar part, ie: aglycone.Cyanogenic glycosides are glycosides of certain cyanogenic aldehydes and ketones. Plants containing cyanogenic glycosides are quite common in nature. …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 6. 2020
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
FADEEVA, Kseniia. \textit{Výskyt amygdalinu v potravinách a krmivech}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Available from: https://theses.cz/id/rgo41j/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Quality of Agricultural Products
Theses on a related topic
-
Protinádorové účinky steroidních derivátů srdečních glykosidů
Tereza KAŠPAROVÁ -
Význam glykosidů ve vinařství
Pavel Mítek -
Separace optických izomerů flavanonů a flavanon-7-O-glykosidů pomocí nano-LC s využitím derivatizovaných cyklodextrinů jako aditiv mobilní fáze
Renáta ZÁTOPKOVÁ -
Vliv kosmotropních a chaotropních činidel na separační dynamiku glykosidů v HILIC
Tereza Doležalová -
Flavonolové glykosidy
Markéta Samiecová -
Stereoselektivní syntéza C-glykosidů z 1,5-anhydro-2,3:4,6-di-O-isopropyliden-D-lyxo-hex-1-enitolu
Karel Tůma -
Cytotoxicita srdečního glykosidu hyrkanosidu a in silico studium jeho interakce se sodno-draselnou ATPasou
Lucie Kuklíková -
Antioxidační a antimikrobiální účinek C-glykosidů
Eliška Burianová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights