Výskyt amygdalinu v potravinách a krmivech – Kseniia Fadeeva
Kseniia Fadeeva
Bakalářská práce
Výskyt amygdalinu v potravinách a krmivech
The occurrence of amygdalin in foods and feeds
Anotace:
Výskyt amygdalinu v potravinách a krmivechSouhrnBakalářská práce je věnována amygdalinu, zástupci kyanogenních glykosidů. Glykosidy jsou látky rostlinného původu. Skládají se ze dvou složek, cukru a necukerné části, tj.: aglykonu. Kyanogenní glykosidy jsou glykosidy určitých kyanogenních aldehydů a ketonů. Rostliny obsahující kyanogenní glykosidy jsou v přírodě zcela běžné. Nacházejí se ve flóře téměř …víceAbstract:
Occurrence of amygdalin in food and feedSummaryThe bachelor thesis is devoted to amygdalin, a representative of cyanogenic glycosides. Glycosides are substances of plant origin. They consist of two components, sugar and a non-sugar part, ie: aglycone.Cyanogenic glycosides are glycosides of certain cyanogenic aldehydes and ketones. Plants containing cyanogenic glycosides are quite common in nature. …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 6. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Kvalita produkce
Práce na příbuzné téma
-
Protinádorové účinky steroidních derivátů srdečních glykosidů
Tereza KAŠPAROVÁ -
Význam glykosidů ve vinařství
Pavel Mítek -
Separace optických izomerů flavanonů a flavanon-7-O-glykosidů pomocí nano-LC s využitím derivatizovaných cyklodextrinů jako aditiv mobilní fáze
Renáta ZÁTOPKOVÁ -
Vliv kosmotropních a chaotropních činidel na separační dynamiku glykosidů v HILIC
Tereza Doležalová -
Flavonolové glykosidy
Markéta Samiecová -
Stereoselektivní syntéza C-glykosidů z 1,5-anhydro-2,3:4,6-di-O-isopropyliden-D-lyxo-hex-1-enitolu
Karel Tůma -
Biologická aktivita fluorescenčních derivátů srdečních glykosidů v savčích buňkách
Monika Charvátová -
Indukce imunogenní buněčné smrti vybranými srdečními glykosidy v buňkách osteosarkomu
Miriam Pitoňaková
Název
Vložil
Vloženo
Práva