Denisa Záblacká

Bachelor's thesis

Taniny a jiné trpce působící složky v produktech rostlinného původu

Tannins and other Astringent Compounds in Products of Plant Origin
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou trpce působících složek v rostlinných produktech i se zaměřením na jejich využití v průmyslu. Je popsáno rozdělení tříslovin na základě jejich chemického složení - hydrolyzovatelné a kondenzované taniny, charakteristika polyfenolových složek a výskyt zástupců tříslovin. Jsou charakterizovány nejvýznamnější zdroje tříslovin v produktech rostlinného původu …more
Abstract:
The bachelor thesis deals with the characteristics of astringent components in plant prod-ucts and the focus on their industry utilization. The distribution of tannins based on their chemical composition hydrolysable and condensed tannins, polyphenol characterization, and the presence of tannins representatives are described. The most significant sources of plant products containing tannins are also …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 5. 2016
Accessible from:: 6. 5. 2016

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Soňa Škrovánková, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Záblacká, Denisa. Taniny a jiné trpce působící složky v produktech rostlinného původu. Zlín, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 6.5.2016

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 6. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy