Taniny a jiné trpce působící složky v produktech rostlinného původu – Denisa Záblacká
Denisa Záblacká
Bachelor's thesis
Taniny a jiné trpce působící složky v produktech rostlinného původu
Tannins and other Astringent Compounds in Products of Plant Origin
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou trpce působících složek v rostlinných produktech i se zaměřením na jejich využití v průmyslu. Je popsáno rozdělení tříslovin na základě jejich chemického složení - hydrolyzovatelné a kondenzované taniny, charakteristika polyfenolových složek a výskyt zástupců tříslovin. Jsou charakterizovány nejvýznamnější zdroje tříslovin v produktech rostlinného původu …moreAbstract:
The bachelor thesis deals with the characteristics of astringent components in plant prod-ucts and the focus on their industry utilization. The distribution of tannins based on their chemical composition hydrolysable and condensed tannins, polyphenol characterization, and the presence of tannins representatives are described. The most significant sources of plant products containing tannins are also …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 5. 2016
Accessible from:: 6. 5. 2016
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ZÁBLACKÁ, Denisa. \textit{Taniny a jiné trpce působící složky v produktech rostlinného původu}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2016. Available from: https://theses.cz/id/rh74xk/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Záblacká, Denisa. Taniny a jiné trpce působící složky v produktech rostlinného původu. Zlín, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 6.5.2016
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 6. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy
Theses on a related topic
-
Využití taninů pro zvýšení přirozené trvanlivosti dřeva
Ondřej Svoboda -
Posouzení trvanlivosti dřeva buku po aplikaci látek na bázi taninu v souvislosti s jeho použitím
Štěpán Sedlák -
Využití enologických taninů při výrobě vína
Barbora Ryzí -
Využití enologických taninů při výrobě vína
Petr Mikulica -
Využití enologických taninů při výrobě vína
Jan Dřímal