Denisa Záblacká

Bakalářská práce

Taniny a jiné trpce působící složky v produktech rostlinného původu

Tannins and other Astringent Compounds in Products of Plant Origin
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou trpce působících složek v rostlinných produktech i se zaměřením na jejich využití v průmyslu. Je popsáno rozdělení tříslovin na základě jejich chemického složení - hydrolyzovatelné a kondenzované taniny, charakteristika polyfenolových složek a výskyt zástupců tříslovin. Jsou charakterizovány nejvýznamnější zdroje tříslovin v produktech rostlinného původu …více
Abstract:
The bachelor thesis deals with the characteristics of astringent components in plant prod-ucts and the focus on their industry utilization. The distribution of tannins based on their chemical composition hydrolysable and condensed tannins, polyphenol characterization, and the presence of tannins representatives are described. The most significant sources of plant products containing tannins are also …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2016
Zveřejnit od: 6. 5. 2016

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Soňa Škrovánková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Záblacká, Denisa. Taniny a jiné trpce působící složky v produktech rostlinného původu. Zlín, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 6.5.2016

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 6. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii