Martina BERNARDOVÁ

Bakalářská práce

Čekanka jako léčivá bylina i potravina

Chicory as medicinal plant and foodstuff
Anotace:
Bakalářská práce se zaměřuje na čekanku, léčivou bylinu i potravinu (zelenina, cikorka), její popis, odrůdy, podmínky pěstování, chemické složení, využití a zdravotní účinky. Čekanka obsahuje větší množství inulinu, významného zdroje dietetické vlákniny s příznivými účinky na činnost trávicího traktu.
Abstract:
The bachelor thesis focuses on chicory as medicinal herb and foodstuff (vegetable, chicory drink), its description, varieties, growing conditions, chemical composition, usage and health benefits. Chicory contains large amount of inulin, significant source of dietary fibre with positive effects on digestive tract activity.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2011
Identifikátor: 15455

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Soňa Škrovánková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

BERNARDOVÁ, Martina. Čekanka jako léčivá bylina i potravina. Kroměříž, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.