Gastronomická technika Sous-vide a její mikrobiologické aspekty – Klára Pištorová
Klára Pištorová
Bakalářská práce
Gastronomická technika Sous-vide a její mikrobiologické aspekty
Gastronomic Sous-vide technique and its microbiological aspects
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřená na novou gastronomickou metodu sous-vide, která zachovává barvu, chuť, strukturu a vůni původní čerstvé potraviny. Příprava se provádí za nízkých teplot s důrazem na použití čerstvých potravin. Podstatou metody sous-vide je vaření ve vakuu. Ve své bakalářské práci seznamuji s principem metody sous-vide, popisem vodních lázní a přístrojového zařízení. Tato práce se také …víceAbstract:
This bachelor thesis is focused on a new gastronomical method ?sous-vide?, which preserves colour, taste, structure and smell of the original fresh food. The preparation is done within low temperature with a special attention paid on usage of fresh good. The basics of this method is vacuo boiling. The thesis deals with the principle of the sous-vide method, description of water bath and instrumentation …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 7. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 23. 8. 2016
- Vedoucí: Ing. Marcela Pejchalová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Pištorová, Klára. Gastronomická technika Sous-vide a její mikrobiologické aspekty. Pardubice, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Využití vakuum-kompresní terapie u pacientů po operaci kolenního kloubu
Matěj BUŠEK -
Výzkum a vývoj technologie přípravy a povrchových úprav pro ultravysoké a vysoké vakuum
Martin Papula -
Efekt vakuum-kompresní terapie u seniorů s ulcus cruris jako součást komplexní terapi
Kamila Karásková -
Porovnání primárního etalonu vakua na principu kónické tlakové měrky s primárním etalonem velmi vysokého vakua na principu dynamické expanze pomocí útlumového viskózního vakuometru (SRG).
Petr Klenovský -
Analýza profilu těkavých látek pivovarských sladů s využitím \nl{}vakuem asistované mikroextrakce tuhou fází
Lucie Jiroutková -
Biologické účinky Cu vrstev žíhaných ve vakuu
Lenka Hrudníková -
Rušič vakua parních turbín
Markéta Kalivodová -
Návrh a konstrukce regulátoru pro automatizované kalibrace měřidel vakua
Matěj Kuchař