Vývoj a validace ELISA soupravy pro stanovení alergenních proteinů vaječného bílku – Ing. Květa Koryčanová
Ing. Květa Koryčanová
Doctoral thesis
Vývoj a validace ELISA soupravy pro stanovení alergenních proteinů vaječného bílku
Development and Validation of ELISA Kit for Determination of Allergic Proteins from Egg White
Anotácia:
Dizertační práce se zabývá vývojem a validací imunoanalytické soupravy pro detekci a kvantifikaci alergenních proteinů vaječného bílku v potravinách metodou ELISA (Enzyme-Linked Immunosorbent Assay). Úvodní část v teorii je věnována potravinovým alergiím a popisu jednotlivých potravinových alergenů. Další část popisuje analytické metody, které potravinové alergeny detekují a stanovují jejich množství …viacAbstract:
ELISA method (Enzyme-Linked Immunosorbent Assay). The initial part of the Theoretical section is devoted to food allergies and describes various food allergens. The part that follows describes analytical methods for detection and quantification of food allergens in tested food sample. These methods are divided to physical ? chemical methods, immunochemical methods and molecular ? biological methods …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2015
Zverejniť od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 9. 2015
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KORYČANOVÁ, Květa. \textit{Vývoj a validace ELISA soupravy pro stanovení alergenních proteinů vaječného bílku}. Online. Dizertačná práca. Pardubice: Univerzita Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/rjhv9p/.
Jak správně citovat práci
Koryčanová, Květa. Vývoj a validace ELISA soupravy pro stanovení alergenních proteinů vaječného bílku. Pardubice, 2015. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyDoctoral programme / odbor:
Analytical Chemistry / Analytical Chemistry
Práce na příbuzné téma
-
Využití vaječného bílku v potravinářském průmyslu
Nela Tesařová -
Nativní a denaturující elektroforéza vaječných proteinů.
Helena HARVÁNKOVÁ -
Chemické alergeny potravin
Tereza Sychrovská -
Označování alergenů na potravinách a pokrmech z pohledu spotřebitele
Libor Pazdera -
Moderní analytické metody na sledování alergenů v potravinách
Nikola Nováková -
Alergény v gastronómii
Alena Pillajová -
Problematika potravinových alergenů
Kamila Dvořáková