Charakterizace kmenů Escheria coli izolovaných z potravin – Ing. Mgr. Silvie Pavlíčková
Ing. Mgr. Silvie Pavlíčková
Disertační práce
Charakterizace kmenů Escheria coli izolovaných z potravin
Characterization of Escherichia coli strains isolated from food
Anotace:
Doktorská práce pojednává o bakterii Escherichia coli v potravinách. Práce se zabývá její charakterizací pomocí fenotypizačních a genotypizačních metod. Bakterie Escherichia coli se mohou vyskytovat v různých druzích potravin, zejména živočišného původu. Rezistence k antimikrobiálním látkám je v současnosti celosvětovým problémem, jelikož je zaznamenán vysoký nárůst rezistentních bakterií člověka a …víceAbstract:
The doctoral thesis focuses on bacterium Escherichia coli in food. The PhD thesis deals with the characterization using phenotypic and genotypic methods. Escherichia coli is found in various kinds of food, especially in food of animal origin. Currently, resistance to antimicrobial agents is a worldwide problem because of a large increasing of resistant bacteria of humans and animals. To determine the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 9. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 10. 2016
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Pavlíčková, Silvie. Charakterizace kmenů Escheria coli izolovaných z potravin. Zlín, 2016. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáDoktorský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Zhodnocení účinnosti eliminace genů antibiotické rezistence při čištění odpadních vod na ČOV
Peter Kuchta -
Mechanismy vzniku rezistence u bakterií rodu Enterococcus
Michaela Růžičková -
Faktory ovlivňující informovanost veřejnosti o antibiotikách
Barbora TUNKOVÁ -
Bakteriocinogenie u patogenních a komensálních kmenů Escherichia coli
Lenka Micenková -
Klasifikace a typizace izolátů Escherichia coli z živočišných zdrojů
Gabriela Suková -
Faktory virulence bakterie Escherichia coli izolovaných z potravin
Ludmila Zimková -
Virulenční faktory Escherichia coli
Iva Jaborníková -
Virulentní vlastnosti kmenů Escherichia coli izolovaných z hemokultur
Alžbeta Beňová