Bc. Nina West

Master's thesis

Inhibice patogenních bakterií v kachním mase s využitím enkapsulovaných rostlinných silic

Inhibition of patogenic bacteria in duck meat using encapsulated plant essential oils
Anotácia:
V této diplomové práci byl zkoumán inhibiční účinek oreganové silice (Origanum vulgare L.) enkapsulované do jílových nanočástic na koncentračních hladinách 2,5 % a 5 % proti vybraným patogenním bakteriím v kachním mase. Hlavními složkami použité silice podle plynově-chromatografické (GC) analýzy byly karvakrol (71,0 %), p-cymen (9,2 %) a thymol (3,2 %).Pro mikrobiologickou analýzu byly připraveny 5g …viac
Abstract:
The inhibitory effect of oregano essential oil encapsulated into clay nanoparticles at concentration levels 2.5% and 5% against pathogenic bacteria in duck meat was investigated in this diploma thesis. The main constituents of tested essential oil were carvacrol (71.0%), p-cymene (9.2%), and thymol (3.2%). 5 g pieces of duck meet inoculated with strains Escherichia coli (ATCC 25 922) and Salmonella …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: Ing. Jan Táborský, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
 
Názov
Vložil
Vložené
Práva
Theses rkyf3b rkyf3b/2
14. 4. 2018
Složky
Soubory
Mach, J.
15. 4. 2018
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.