Inhibice patogenních bakterií v kachním mase s využitím enkapsulovaných rostlinných silic – Bc. Nina West
Bc. Nina West
Master's thesis
Inhibice patogenních bakterií v kachním mase s využitím enkapsulovaných rostlinných silic
Inhibition of patogenic bacteria in duck meat using encapsulated plant essential oils
Anotácia:
V této diplomové práci byl zkoumán inhibiční účinek oreganové silice (Origanum vulgare L.) enkapsulované do jílových nanočástic na koncentračních hladinách 2,5 % a 5 % proti vybraným patogenním bakteriím v kachním mase. Hlavními složkami použité silice podle plynově-chromatografické (GC) analýzy byly karvakrol (71,0 %), p-cymen (9,2 %) a thymol (3,2 %).Pro mikrobiologickou analýzu byly připraveny 5g …viacAbstract:
The inhibitory effect of oregano essential oil encapsulated into clay nanoparticles at concentration levels 2.5% and 5% against pathogenic bacteria in duck meat was investigated in this diploma thesis. The main constituents of tested essential oil were carvacrol (71.0%), p-cymene (9.2%), and thymol (3.2%). 5 g pieces of duck meet inoculated with strains Escherichia coli (ATCC 25 922) and Salmonella …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Jan Táborský, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
WEST, Nina. \textit{Inhibice patogenních bakterií v kachním mase s využitím enkapsulovaných rostlinných silic}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/rkyf3b/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / odbor:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Genomová analýza patogenní bakterie Treponema pallidum subsp. pertenue kmene Sei Geringging
Jan Haviernik -
Výskyt fakultativně patogenní bakterie Serratia marcescens u včely medonosné (Apis mellifera)
Michaela Krupková -
Studies on the effect of antimicrobial peptides conjugated with nanoparticles on pathogenic bacteria
Aninda Mazumdar -
Vliv nanočástic kovů na patogenní bakterie rostoucí v suspenzi a biofilmu
Veronika Musilová -
Možnost inhibice patogenních bakterií v kachním mase pomocí oreganové silice enkapsulované do jílových nanočástic
Tereza Rychetská -
Inhibice oxidačních změn chlazeného kachního masa pomocí silic enkapsulovaných do nanočástic.
Kateřina Zemanová -
Inhibice oxidačních změn chlazeného kachního masa pomocí silic enkapsulovaných do nanočástic.
Kateřina Zemanová -
Možnost inhibice patogenních bakterií v kachním mase pomocí oreganové silice enkapsulované do jílových nanočástic
Tereza Rychetská
Názov
Vložil
Vložené
Práva