Iveta VÁLKOVÁ

Bakalářská práce

Stanovení biochemických vlastností plísní rodu Penicillium

Indication of biochemical characteristics of Penicillium genus moulds
Anotace:
Tato práce je zaměřená na stanovení biochemických vlastností plísní rodu Penicillium. První část práce je věnována historii rodu Penicillium včetně popisu konkrétních zástupců tohoto rodu a výrobě potravin, při níž se tyto plísně využívají. Druhá část je zaměřena na samotná stanovení určených biochemických vlastností, které jsou využívány při výrobě sýrů a ovlivňují průběh zrání a kvalitu výrobků.
Abstract:
This study is focused at determination of biochemical characteristics of the moulds of Penicillium. The first part deals with the history of Penicillium genera, food production that utilizes these moulds, and it also describes particular Penicillium representatives. The second part is focused at the determination of biochemical characteristics itself, which are used in manufacturing of cheese, and …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 5. 2009
Identifikátor: 12790

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 19. 6. 2009

Citační záznam

Jak správně citovat práci

VÁLKOVÁ, Iveta. Stanovení biochemických vlastností plísní rodu Penicillium. Kroměříž, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 27. 05. 2011

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin