Porovnání kvality mléka dojnic dojených robotem a na klasické dojírně – Michaela Plotová
Michaela Plotová
Bakalářská práce
Porovnání kvality mléka dojnic dojených robotem a na klasické dojírně
Comparison of milk quality of dairy cows milked by a robot and in a classical parlor
Anotace:
Cílem práce bylo shrnout problematiku dojení a jeho vlivu na kvalitu mléka. V praktické části pak bylo cílem porovnat vybrané kvalitativní ukazatele mléka (denní nádoj, tuk, bílkoviny a počet somatických buněk) při použití různého typu dojení. Byla testována hypotéza, že hlavní předností AMS (automatic milking system) je vyšší denní dojivost, zlepšení kvality mléka a také to, že častější dojení vede …víceAbstract:
The aim of the work was to summarize the issue of milking and its effect on milk quality. In the practical part, the aim was to compare selected qualitative indicators of milk (daily milk, fat, protein and the number of somatic cells) using different types of milking. The hypothesis was tested, that the main predisposition of AMS is higher daily milk yield, improved milk quality and that more frequent …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.
- Oponent: Vladimír Čejna, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PLOTOVÁ, Michaela. \textit{Porovnání kvality mléka dojnic dojených robotem a na klasické dojírně}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/rmg4vu/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zootechnika / Živočišná produkce
Práce na příbuzné téma
-
Posouzení směsných krmných dávek (TMR) pro dojnice na separátoru krmiv
Denisa Kovářová -
Vliv metabolické aktivity dojnice na kvalitu říjového hlenu a přežitelnost spermií
Jan Beran -
Vliv metabolické aktivity dojnice na kvalitu říjového hlenu a přežitelnost spermií
Jan Beran -
Vliv metabolické aktivity dojnice na kvalitu říjového hlenu a přežitelnost spermií
Jan Beran -
Vliv robotizovaného dojení na produkci a kvalitu mléka
Veronika Houšková -
Parametry mléčné užitkovosti dojnic českého strakatého plemene po přechodu na dojení robotem DeLaval
Věra Poláčková -
Využití robotů při dojení holštýnských plemenic
Ilona BARTŮŇKOVÁ -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová
Název
Vložil
Vloženo
Práva