Pekárenská kvalita zrna pšenice s modrým aleuronem – Bc. Martin Helis
Bc. Martin Helis
Master's thesis
Pekárenská kvalita zrna pšenice s modrým aleuronem
Breadmaking quality of blue-aleurone wheat
Abstract:
Diplomová práce je zaměřena na stanovení základních a pokročilých parametrů udávajících technologickou kvalitu a využitelnost mouk z pšenice s modrou aleuronovou vrstvou. Velká část práce se věnuje možnostem využití barevné pšenice v porovnání s běžnou pšenicí. Zjiš-ťována byla také možná pekárenská využitelnost mouk s modrou aleuronovou vrstvou. Vý-sledky zkoušky tažnosti ukázaly, že těsta z odrůdy …moreAbstract:
This thesis is focused on the determination of basic and advanced parameters of grain technological quality and grain applicability in bread-making. The uniaxial deformation test indicated good dough ability to elongate. The dough was, however, weak and can be ex-pected to rupture more easily than dough prepared from commercial flour. In farinographic and mixolab tests, clear differences in the behavior …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2019
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Helis, Martin. Pekárenská kvalita zrna pšenice s modrým aleuronem. Zlín, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Zařazení pšenice s modrým zabarvením aleuronové vrstvy do krmné dávky brojlerů
Andrea Roztočilová -
Vliv zkrmování pšenice s modrým aleuronem na krevní parametry u laboratorních potkanů
Martina Fajkusová -
Anthokyany pšenic s barevným zrnem
Marie Eliášová -
Obsah celkových anthokyanů po kulinárních úpravách pšenic s barevným zrnem
Klára Podlipná -
Fenolické kyseliny v pšenicích s netradiční barvou zrna
Barbora Burešová -
Vliv chemického složení a technologické kvality zrna pšenic s barevným perikarpem na kvalitu pekárenských výrobků
Šárka Kubová -
Aplikace molekulárních markerů u pšenice s nestandardním zbarvením obilky
Matěj Pospiš -
Pšenice s barevným zrnem - obsahové látky
Patrik Kosztolányi