Anežka Zichová

Bakalářská práce

3D tisknuté sensory pro detekci cukru v nápojích

3D printed biosensor for detection of sugars in beverages
Anotace:
Cukry jsou jednou z nejpoužívanějších složek v potravinách, díky jejich rozmanitým technologickým vlastnostem a senzorické důležitosti. Problematika využití cukrů má důležitý přesah z potravinářství také do problematiky výživy člověka. Z pohledu výživy je především problematický vysoký obsah jednoduchých cukrů v potravě, do které se nejsnadněji dostávají slazenými nápoji. Pro detekci sacharidů existuje …více
Abstract:
Sugars are one of the most common ingredients in food industry, due to their diverse usage as technological component as well as sweetening element. The issue of sugar utilization is not only topic of food industry but plays a key role in human nutrition at the same time. The intake of simple sugars from food, particularly from sweetened beverages, is a major concern from a nutritional standpoint. …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 7. 6. 2023
  • Vedoucí: prof. RNDr. Martin Pumera, Ph.D.
  • Oponent: Jan Jančík, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program:
Technologie potravin

Práce na příbuzné téma