Anežka Zichová

Bachelor's thesis

3D tisknuté sensory pro detekci cukru v nápojích

3D printed biosensor for detection of sugars in beverages
Abstract:
Cukry jsou jednou z nejpoužívanějších složek v potravinách, díky jejich rozmanitým technologickým vlastnostem a senzorické důležitosti. Problematika využití cukrů má důležitý přesah z potravinářství také do problematiky výživy člověka. Z pohledu výživy je především problematický vysoký obsah jednoduchých cukrů v potravě, do které se nejsnadněji dostávají slazenými nápoji. Pro detekci sacharidů existuje …more
Abstract:
Sugars are one of the most common ingredients in food industry, due to their diverse usage as technological component as well as sweetening element. The issue of sugar utilization is not only topic of food industry but plays a key role in human nutrition at the same time. The intake of simple sugars from food, particularly from sweetened beverages, is a major concern from a nutritional standpoint. …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2023

Thesis defence

  • Date of defence: 7. 6. 2023
  • Supervisor: prof. RNDr. Martin Pumera, Ph.D.
  • Reader: Jan Jančík, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Bachelor programme:
Food Technology

Theses on a related topic