Bc. Samuel Bartoš
Diplomová práce
Kultúrna a sociálna rola čaju
The Cultural and Social Role of Tea
Abstract:
The master’s thesis is focused on research of Czech tea culture. The aim of the thesis is to define the social differences in the perception of tea, its consumption and the associated values between two distinct social groups – tea sellers and consumers. Qualitative data were collected through semi-structured interviews with tea sellers. On the other hand, to obtain quantitative data, a questionnaire …víceAbstract:
Diplomová práca sa zameriava na skúmanie českej čajovej kultúry. Cieľom práce je definovať spoločenské rozdiely vo vnímaní čaju, jeho konzumácie a hodnôt, ktoré sa s ním spájajú, medzi dvoma sociálnymi skupinami – predajcami čaju a konzumentami. Kvalitatívne dáta boli získavané formou pološtruktúrovaných rozhovorov s predajcami čaju. Naopak, pre získanie kvantitatívnych dát došlo k vytvoreniu dotazníka …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 6. 2024
Identifikátor:
https://is.ucp.cz/th/ympgn/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 9. 2024
- Vedoucí: doc. Ing. Jan Hán, Ph.D.
- Oponent: Ing. Jiří Zelený, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
Magisterský studijní program / obor:
Hotelnictví, cestovní ruch a marketing / Management hotelnictví a lázeňství
Práce na příbuzné téma
-
Konzumace čaje v České republice
Markéta Kratochvílová -
Kultura pití čaje v Japonsku a postava Sen-no Rikjúa jako kodifikátora čajového obřadu
Lucie Sinérová -
Korejská čajová kultura
Mario BUKOVČAN -
Dongfang Meiren cha a jeho čajová kultura na Taiwanu
Hana RUSKOVÁ -
Korean tea culture
Mario BUKOVČAN -
The Possibilities of Tea and Japanese Dishes Pairing
Thuy Linh Nguyen -
Čajová kultura-využití čaje v gastronomické nabídce
Pavla Janošková -
Kultura pití čaje v managementu a tvorbě produktů stravovacích služeb
Nikola Marečková