Bc. Samuel Bartoš

Diplomová práce

Kultúrna a sociálna rola čaju

The Cultural and Social Role of Tea
Abstract:
The master’s thesis is focused on research of Czech tea culture. The aim of the thesis is to define the social differences in the perception of tea, its consumption and the associated values between two distinct social groups – tea sellers and consumers. Qualitative data were collected through semi-structured interviews with tea sellers. On the other hand, to obtain quantitative data, a questionnaire …více
Abstract:
Diplomová práca sa zameriava na skúmanie českej čajovej kultúry. Cieľom práce je definovať spoločenské rozdiely vo vnímaní čaju, jeho konzumácie a hodnôt, ktoré sa s ním spájajú, medzi dvoma sociálnymi skupinami – predajcami čaju a konzumentami. Kvalitatívne dáta boli získavané formou pološtruktúrovaných rozhovorov s predajcami čaju. Naopak, pre získanie kvantitatívnych dát došlo k vytvoreniu dotazníka …více
 
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 6. 2024
Identifikátor: https://is.ucp.cz/th/ympgn/

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 4. 9. 2024
  • Vedoucí: doc. Ing. Jan Hán, Ph.D.
  • Oponent: Ing. Jiří Zelený, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.

University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.

Magisterský studijní program / obor:
Hotelnictví, cestovní ruch a marketing / Management hotelnictví a lázeňství