Výskyt atypických salmonel v potravinách v EU 2013-2018 – Veronika ŠTVRTŇOVÁ
Veronika ŠTVRTŇOVÁ
Bachelor's thesis
Výskyt atypických salmonel v potravinách v EU 2013-2018
Occurrence of atypical salmonella in food in the EU 2013-2018
Abstract:
Tato práce je zaměřená na výskyt atypických salmonel v potravinách v Evropské unii od roku 2013 až do roku 2018. Cílem práce bylo popsat vývoj trendu jejich výskytu za posledních šest let, který je důležitý k posouzení, zda všechna preventivní opatření přijatá Evropskou unií vedou k cílenému snižování počtu těchto nákaz. Existuje přes 2 500 sérotypů salmonel, pro člověka jsou důležité pouze vybrané …moreAbstract:
This thesis is focused on the occurrence of atypical salmonella in foodstuffs in the Europian Union since 2013 to 2018. The aim of this work was to describe the trend of their occurrence in the last six years, which is important to assess whether all preventive measures taken by Europian Union result in the reduction of number of these infections. There are over 2,500 salmonella serotypes all over …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 4. 2020
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: MUDr. Pavla Svrčinová, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
ŠTVRTŇOVÁ, Veronika. Výskyt atypických salmonel v potravinách v EU 2013-2018. Ostrava, 2020. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Lékařská fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Lékařská fakultaUniversity of Ostrava
Faculty of MedicineBachelor programme / field:
Public Health Care / Public Health Protection
Theses on a related topic
-
Salmonella a gastrointestinální trakt člověka
Petra Pospíšilová -
Salmonella jako živočišný patogen a kontaminant potravin
Romana Kašíková Richterová -
Campylobacter a Salmonella jako původci alimentárních onemocnění
Kristina Hartmanová -
Optimalizace PCR metody pro detekci Salmonella a E. coli
Jana KOUBSKÁ -
Elektrochemická detekce Salmonella sp. na uhlíkových elektrodách
Jana Chovancová -
Nové elektrochemické techniky pro detekci Salmonella sp
Kateřina Klodová