Bc. Adam Michna
Master's thesis
Porovnání vybraných proteinových nápojů
Comparison of selected protein beverages
Abstract:
Cílem diplomové práce bylo provést senzorické hodnocení vybraných proteinových nápojů a vyhodnotit ekonomiku jejich nákupu. Pro tyto účely bylo vybráno osm nejprodávanějších pro-teinových prášků: pět syrovátkových (Asyr, Bsyr, Csyr, Dsyr, Esyr), hovězí (Fhov), veganský (Gveg) a sójový (Hsoj). Byl proveden laboratorní rozbor na obsah sušiny, dusíkatých látek, tuku, vlákniny a popela. Ze zjištěných hodnot …moreAbstract:
The aim of the master thesis was to make sensory evaluation of selected protein drinks and evaluate the economics of their purchase. For these purposes, eight best-selling protein powders were selected: five whey (Asyr, Bsyr, Csyr, Dsyr, Esyr), beef (Fhov), vegan (Gveg) and soybean (Hsoj). Laboratory analysis of dry matter, crude protein, fat, fiber and ash was performed. From the observed values of …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Šárka Hošková, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Ecotrophology
Theses on a related topic
-
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Senzorická elicitace jako kvalitativní metoda výzkumu v gastronomii
Vojtěch Černý -
Dusíkaté látky ve výživě králíků
Peter Šufliarský -
Stanovení retence dusíkatých látek zrnového čiroku u brojlerových kuřat
Rozálie Ingerlová -
Vliv vybraných odrůd pšenice seté na ileální stravitelnost škrobu a dusíkatých látek u kuřecích brojlerů
František Vacek -
Možnosti snížení obsahu dusíkatých látek v krmných směsích pro brojlerová kuřata
Vojtěch Rada -
Vliv zdroje dusíkatých látek a neškrobových polysacharidů na produkci a složení mléka samic králíků, užitkovost a životaschopnost jejich potomstva
Linda Uhlířová