Bc. Adam Michna

Master's thesis

Porovnání vybraných proteinových nápojů

Comparison of selected protein beverages
Abstract:
Cílem diplomové práce bylo provést senzorické hodnocení vybraných proteinových nápojů a vyhodnotit ekonomiku jejich nákupu. Pro tyto účely bylo vybráno osm nejprodávanějších pro-teinových prášků: pět syrovátkových (Asyr, Bsyr, Csyr, Dsyr, Esyr), hovězí (Fhov), veganský (Gveg) a sójový (Hsoj). Byl proveden laboratorní rozbor na obsah sušiny, dusíkatých látek, tuku, vlákniny a popela. Ze zjištěných hodnot …more
Abstract:
The aim of the master thesis was to make sensory evaluation of selected protein drinks and evaluate the economics of their purchase. For these purposes, eight best-selling protein powders were selected: five whey (Asyr, Bsyr, Csyr, Dsyr, Esyr), beef (Fhov), vegan (Gveg) and soybean (Hsoj). Laboratory analysis of dry matter, crude protein, fat, fiber and ash was performed. From the observed values of …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2018

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Šárka Hošková, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta