Bc. Kateřina Ordeltová

Diplomová práce

Fyziologické účinky antioxidantů přítomných v potravinách

Physiological Effects of Antioxidants Included in Food
Anotace:
Práce se zabývá výskytem antioxidantů v potravinách a jejich vlivem na organismus člověka. Teoretická část práce uvádí charakteristiku jednotlivých antioxidantů, jejich dělení, vlastnosti, vliv na organismus a lidské zdraví. Jsou vypsány potraviny bohaté na antioxidanty i negativní účinky volných radikálů na organismus. Praktická část je zaměřená na správné sestavení jídelního lístku a zařazování potravin …více
Abstract:
The bachelor thesis concerns with the occurrence of antioxidants in foods and their effects on the human body. The theoretical part of the thesis presents the charakteristics of individual antioxidants, their division, properties, effects on the organism and human health. Foods rich in antioxidants and the negative effect s of free radicals on the body are listed. The practical part is focused on the …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 7. 6. 2023
  • Vedoucí: Mgr. Petr Ptáček, Ph.D.
  • Oponent: Mgr. Jana Horská, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Pedagogická fakulta

Masarykova univerzita

Pedagogická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Učitelství pro střední školy / Učitelství odborných předmětů pro střední školy