Stanovení obsahových látek u vybraných druhů a odrůd růží. – Eva Slavíková
Eva Slavíková
Bakalářská práce
Stanovení obsahových látek u vybraných druhů a odrůd růží.
Determination of content substances for selected species and varieties of roses.
Anotace:
Tato bakalářská práce je zaměřena na porovnání nejvýznamnější obsahové látky s významnými antioxidačními účinky, vitaminu C, v plodech vybraných druhů a odrůd růží. Bylinné přípravky jsou mnohdy lidmi vnímány jako prostředky "druhé volby" při neúspěchu alopatické léčby, která je zaměřena především na potlačování symptomů nemoci, pomíjí však zdraví celého člověka. Bylinné přípravky jsou proto častou …víceAbstract:
This bachelor's work is focused on comparing the most significant content substance, vitamin C, in fruits of chosen rose kinds species and varieties. Herbal products are often seen by people as products of "second choice", when failure of allopathic treatment occurs, which is focused especially on suppressing symptoms of illness, but it ignores health of the human body as whole. That's why are herbal …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Josef Sus, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SLAVÍKOVÁ, Eva. \textit{Stanovení obsahových látek u~vybraných druhů a~odrůd růží.}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/rsvzyg/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zahradnictví / Zahradnictví
Práce na příbuzné téma
-
Výukový projekt "Růže šípková" pro žáky 1. stupně ZŠ
Petra Zítková -
Ontologie transkulturality v koncepce Růže Světa Daniila Andrejova
Vadym Tsykynovskyi -
Stanovení kyseliny askorbové v plodech u volně rostoucí růže šípkové
Pavla Adamíková -
Analýza sešitových edic nakladatelství Růže na sklonku 60. let
Filip Kříž -
Možnosti využití šípků růže šípkové v potravinářství
Adéla Maráčková -
Stanovení účinku plodů šípkové růže (Rosa canina L.) na oxidační stabilitu čerstvých šťáv
Šárka Borová -
Mladý a zdravý jako růže: Černá vlna v jugoslávské kinematografii
Luka Đikanović -
Studium přítomnosti fenolických látek a jejich antioxidační aktivity v potravinářských produktech s obsahem plodu šípkové růže (Rosa canina L.)
Vendula Hronová
Název
Vložil
Vloženo
Práva