Vliv technologické úpravy na mikrobiologickou kvalitu jedlého hmyzu – Bc. Kateřina Cinková
Bc. Kateřina Cinková
Diplomová práce
Vliv technologické úpravy na mikrobiologickou kvalitu jedlého hmyzu
Impact of technological processing on the microbial quality of edible insects
Anotace:
Vliv technologické úpravy na mikrobiologickou kvalitu jedlého hmyzu Souhrn Zájem o využívání hmyzu ve výživě lidí pomalu roste. Dnes je hmyz v EU vedený jako Nová potravina, která obsahuje velké množství cenných nutričních látek. Lidská populace stále roste, a proto roste zájem o nové a alternativní zdroje, jelikož hmyz může sloužit jako vysoce kvalitní zdroj bílkovin. Hmyz je zajímavý i z hlediska …víceAbstract:
Impact of technological procesing on the microbial quality of edible insects Summary Interest in the use of insects in human nutrition is growing. In present day, the edible insect it is listed as Novel Food in the EU, which contains many valuable nutritional substances. As the human population continues to grow, there is more interest in search of novel and alternative sources, as insects can serve …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 15. 5. 2023
- Vedoucí: Ing. Roman Švejstil
- Oponent: Veronika Jarošová, Ing.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
CINKOVÁ, Kateřina. \textit{Vliv technologické úpravy na mikrobiologickou kvalitu jedlého hmyzu}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/rtj5pe/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Delece profágů a nežádoucích genů z genomu bakterie <I>Pseudomonas aeruginosa</I> využívaného pro produkci lytických fágů.
Dominika Kubinová -
Listeria monocytogenes jako významný alimentární patogen
Eliška Králíková -
Analýza variability povrchových antigenů patogenní bakterie Borrelia burgdorferi sensu lato
Adam Norek -
Bakterie čeledi Bifidobacteriaceae
Pavlína Mironiuková
Název
Vložil
Vloženo
Práva