Natali Svobodová

Bachelor's thesis

Metody izolace DNA z potravin

Methods of Isolation of DNA from Foodstuff
Abstract:
Izolace DNA je základní metodou, která je využívána v molekulární biologii. V dnešní době je možné získat nukleové kyseliny prakticky z jakéhokoliv biologického materiálu, kde je DNA, byť v nepatrném množství, přítomna. Extrakci lze provést mnoha různými specializovanými metodami. Tato práce na téma Metody izolace DNA z potravin se zabývá různými možnými metodami izolace DNA z potravin se zaměřením …more
Abstract:
DNA isolation is the basic method used in molecular biology. Nowadays, it is possible to obtain nucleic acids practically from any biological material, where DNA is presented. The extraction can be performed by many specialized methods. This thesis named Methods of Isolation of DNA from Foodstuff deals with the different possible methods of DNA isolation from foodstuff with a focus on food with animal …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: prof. RNDr. Aleš Knoll, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta