Natali Svobodová
Bakalářská práce
Metody izolace DNA z potravin
Methods of Isolation of DNA from Foodstuff
Anotace:
Izolace DNA je základní metodou, která je využívána v molekulární biologii. V dnešní době je možné získat nukleové kyseliny prakticky z jakéhokoliv biologického materiálu, kde je DNA, byť v nepatrném množství, přítomna. Extrakci lze provést mnoha různými specializovanými metodami. Tato práce na téma Metody izolace DNA z potravin se zabývá různými možnými metodami izolace DNA z potravin se zaměřením …víceAbstract:
DNA isolation is the basic method used in molecular biology. Nowadays, it is possible to obtain nucleic acids practically from any biological material, where DNA is presented. The extraction can be performed by many specialized methods. This thesis named Methods of Isolation of DNA from Foodstuff deals with the different possible methods of DNA isolation from foodstuff with a focus on food with animal …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. RNDr. Aleš Knoll, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zootechnika / Zootechnika
Práce na příbuzné téma
-
Separace, koncentrace a izolace fragmentů DNA pomocí elektromigračních technik
Markéta Vaňková -
Porovnání metod izolace plazmidové DNA s ohledem na kvantitu a kvalitu získaných plazmidů
Kristýna VAŇAČOVÁ -
Metody izolace DNA u bakterie \kur{Pseudomonas aeruginosa}
Lucie Frydrychová -
Optimalizace nové mikrometody izolace DNA z potravin
Tereza Surá -
Izolace DNA ze zvířecích zubů a její využití pro druhovou identifikaci
Lola Füllová -
Izolace bakteriální DNA z potravin s využitím magnetických nosičů
Lucia Bubeníková -
Izolace a analýza DNA se zaměřením na mikroorganismy důležité v potravinářství
Michaela Čutová -
Využití magnetických nano- a mikro částic při izolaci DNA z vybraných druhů potravin
Lucie Ráčková