Natali Svobodová

Bakalářská práce

Metody izolace DNA z potravin

Methods of Isolation of DNA from Foodstuff
Anotace:
Izolace DNA je základní metodou, která je využívána v molekulární biologii. V dnešní době je možné získat nukleové kyseliny prakticky z jakéhokoliv biologického materiálu, kde je DNA, byť v nepatrném množství, přítomna. Extrakci lze provést mnoha různými specializovanými metodami. Tato práce na téma Metody izolace DNA z potravin se zabývá různými možnými metodami izolace DNA z potravin se zaměřením …více
Abstract:
DNA isolation is the basic method used in molecular biology. Nowadays, it is possible to obtain nucleic acids practically from any biological material, where DNA is presented. The extraction can be performed by many specialized methods. This thesis named Methods of Isolation of DNA from Foodstuff deals with the different possible methods of DNA isolation from foodstuff with a focus on food with animal …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. RNDr. Aleš Knoll, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta