Senzorické hodnocení vybraných druhů sýrů s plísní na povrchu – Radka BLECHOVÁ
Radka BLECHOVÁ
Bachelor's thesis
Senzorické hodnocení vybraných druhů sýrů s plísní na povrchu
Sensory evaluation of selected types of mould-surface ripened cheese
Anotácia:
Senzorická jakost je jedním z rozhodujících faktorů, které ovlivňují spotřebu potravin. U plísňových sýrů, které patří mezi oblíbenou skupinu sýrů, je podstatným kritériem výběru, prozrálost sýra. Pořadový preferenční test byl proveden ve skupině 54 hodnotitelů, kteří měli za úkol seřadit vzorky sýrů s plísní na povrchu (Hermelín) s odlišnou dobou zrání a od dvou různých výrobců. Z analýzy vyplynulo …viacAbstract:
Sensory quality is one of the most important factors affecting food consumption. Mould-surface ripened cheeses are a favourite group of cheeses. Time of their ripening could affect the choice and also the consumption. A preference test (ranking) was carried out in a group of 54 consumers (students, 20 ? 24 years). Their aim was to order four samples of surface-ripened cheeses (Hermelín) from two producers …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 4. 2013
Zverejniť od: 12. 4. 2013
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Eva Samková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BLECHOVÁ, Radka. \textit{Senzorické hodnocení vybraných druhů sýrů s plísní na povrchu}. Online. Bakalárska práca. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Faculty of Agriculture. 2013. Dostupné z: https://theses.cz/id/ruhvqm/.
Jak správně citovat práci
BLECHOVÁ, Radka. Senzorické hodnocení vybraných druhů sýrů s plísní na povrchu. Č. Bud., 2013. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 12.4.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 12. 4. 2013 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureBachelor programme / odbor:
Agriculture / Agribussines
Práce na příbuzné téma
-
Vliv vybraných demografických faktorů na senzorické hodnocení a přijatelnost konzumních druhů mlék
Denisa TOMÁŠKOVÁ -
Senzorické hodnocení jakosti bílých jogurtů
Žaneta Olbertová -
Senzorické hodnocení a přijatelnost mlékárenských výrobků s náhradou mléčného tuku
Kristýna DOUBRAVOVÁ -
Senzorické hodnocení vybraných druhů ovocných vín
Jiří PRÁŠEK -
Hodnocení senzorické kvality výrobků sloužících jako náhrada stravy
Tereza Soukupová -
Senzorické hodnocení vybraných druhů polotvrdých sýrů
Klára KOUBOVÁ -
Senzorické hodnocení trvanlivého masného výrobku v závislosti na technologii výroby.
Rudolf TÁBOR
Názov
Vložil
Vložené
Práva