Pracovně právní postavení pracovníků donáškových služeb v oblasti stravování – Dung Le Quang
Dung Le Quang
Bachelor's thesis
Pracovně právní postavení pracovníků donáškových služeb v oblasti stravování
Work conditions and legislation for food delivery couriers
Abstract:
Služby rozvozu jídla jsou jedním z nejrychleji rostoucích odvětví nejen gastronomického cestovního ruchu, ale i stravování obecně. S tím, jak neustále roste poptávka, hledají společnosti stále další kurýry. Globálně se vyskytují případy, kdy rozvážkové firmy nenabízí kurýrům žádné zaměstnanecké benefity ani za ně neplatí zdravotní a sociální pojištění, což je důvodem, proč je cílem této práce zmapovat …moreAbstract:
Food delivery services are one of the fastest growing branches in culinary tourism, and gastronomy in general. With continuously growing demand, food delivery services are always in search of new couriers. There have been instances globally of companies exploiting couriers, not providing full employment benefits such as set wage and social security, which is why the main goal of this thesis is to assess …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 10. 2018
Identifier:
http://www.vse.cz/vskp/eid/76135
Thesis defence
- Date of defence: 25. 5. 2020
- Supervisor: Jan Žufan
- Reader: Kateřina Hyan
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola ekonomická v Prazehttp://www.vse.cz/vskp/eid/76135
Vysoká škola ekonomická v Praze
Bachelor programme / field:
Mezinárodní ekonomické vztahy / Cestovní ruch a regionální rozvoj
Theses on a related topic
-
Customer Prefferences Towards Online Food Delivery Services
Olesia Hlushchenko -
Analýza a návrh procesů personálního managementu v kontextu IT firmy
Peter Halmo -
The use of food delivery applications among different consumers groups in the Czech Republic
Yasmeen Al frouh -
Beyond Food Delivery: The Role of Core Business and Other Success Factors for Superapps, Lessons from Grab's SEA Dominance for Wolt's Expansion in the Czech Republic
Jan Budinský -
Mobilní aplikace pro rozvoz jídla
Karel Cerman -
Analýza spokojenosti pražských vysokoškoláků s využíváním online služeb pro rozvoz jídla
Pavel Šlemr -
Měření spokojenosti zákazníků s online službami pro rozvoz jídla
Jan Píšek -
Hodnocení uživatelské zkušenosti (UX) u vybraných mobilních aplikací pro rozvoz jídel
Hoang Viet To