Změny fyzikálních parametrů a látkového složení plodové zeleniny v průběhu skladování – Soňa Spáčalová
Soňa Spáčalová
Bachelor's thesis
Změny fyzikálních parametrů a látkového složení plodové zeleniny v průběhu skladování
Changes in physical parameters and fabric composition of fruit vegetables during storage.
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá změnami fyzikálních parametrů a látkového složení plodové zeleniny v průběhu skladování.Práce je rozdělena na část literární a praktickou. V literární části je popisována historie jednotlivých druhů plodové zeleniny, jejich charakteristika, látkové složení, nároky na prostředí a odrůdy. Dále jsou zde prostudovány možnosti skladování plodové zeleniny, znaky jakosti, organoleptické …moreAbstract:
This bachelor thesis deals with changes of physical parameters and fabric composition of fruit vegetables during storage.The thesis is divided into a literary and practical part. In the literary part is described the history of individual species of fruit vegetables, their characteristics, fabric composition, demands on environment and varieties. Further, the possibilities of storage of fruit vegetables …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 8. 2017
Thesis defence
- Supervisor: Dr. Ing. Anna Němcová
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SPÁČALOVÁ, Soňa. \textit{Změny fyzikálních parametrů a~látkového složení plodové zeleniny v~průběhu skladování}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Horticulture. 2017. Available from: https://theses.cz/id/ruxgkn/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticulture / Quality of plant food sources
Theses on a related topic
-
Plodová zelenina - nutriční a gastronomický význam
Veronika Skupinová -
Možnosti aplikace rostlinných silic pro konzervaci plodové zeleniny z čeledi Solanaceae
Matěj Stárek -
Plodnost třešní a kvalita jejich plodů u odrůd pěstovaných na slabě rostoucí podnoži
Anna Klánová -
Výnos a kvalita jarního ječmene v podmínkách zemědělského podniku
Martin KANTOR -
Výskyt vybraných patogénov a kvalita krmiva z tradičných a jemnolistých odrôd kostravy trsťovníkovej
Ivana Koláčková -
Kvalita potravinářských odrůd pšenice v ZD Hodonice
Radek SABÁČEK -
Kvalita hroznů u PIWI odrůd v podmínkách ekologického vinohradnictví
Veronika Hromková -
Tvorba výnosu a kvalita ozimé pšenice v podmínkách setrvalého pěstování
Kristýna PAVLÁTOVÁ