Bc. Lucie Bajerová

Diplomová práce

Analýza vybraných biologicky významných prvků v produktech ze skořápkových plodů

Analysis of selected biologically significant elements in nut products
Anotace:
Diplomová práce se zabývá analýzou vybraných biologicky významných prvků v produktech ze skořápkových plodů. V teoretické části práce jsou charakterizovány skořápkové plody a popsány jednotlivé druhy. Dále práce pojednává o výrobcích nazývaných jako arašídová či ořechová másla, jejich historii, technologickém postupu výroby a složení. Další část literárního přehledu je zaměřena na analyzované nutrienty …více
Abstract:
The diploma thesis deals with an analysis of selected biologically significant chemical elements in nut products. In the theoretical part, nuts are characterized and different species of nuts are described. Another part of the thesis is focused on products called peanut and nut butters, their history, the manufacturing technology and their ingredients. Selected nutrients – zinc, copper and iron are …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Andrea Ridošková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta